Framtiden ser bright ut

JÄJÄ. Hovis kommer på Måndag. Ah så skönt!
Äntligen kan jag slå upp ett scema igen så vi kommer frammåt. Jag tänker skritta honom lite Tors-Sön ute i skogen för att sedan köra igång med ett lättare dressyrpass på banan för att känna igenom honom.
Nu jävlar är vi på G igen!
 
Imorgon har jag turen att ha morgonfodringen. Mys


Fyfan!

Kölden kom som en smäll i ansiktet!
Jag vill inte ens gå utanför dörren, är inte gjord för kyla! 
Hade utsläppet i morse, minusgrader vindstilla och frost. Det var ganska najs tills jag fick en påminnelse om att jag skulle på möte och då blev det genast mycket brottom. Fixade stallet helt på morgonen och tänkte dra dit nu på eftermiddagen för lite pyssel - men det blåser rejält ute nu och jag känne rinte för att dra iväg och frysa igen. Julius får helt enkelt va idag!

Ridhuspremiär & pajad sko.

Skulle egentligen ha gjort lite galopp/trav övergångar i skogen och på gamla järnvägen idag men på väg ner till skogen hörde jag det där välbekanta klingkljudet mot asfalten. Lös sko. "hjG#&/(!" Äntligen kan Roger fixa tillbaka Julius hovar som dom ska vara, lät en annan hovslagare sko Julius i sommras och det blev inte alls bra :/.
 
Visade sig sen när jag hoppade av för att kolla att skon var av på hälften också. 
Efter lite om och men och lite tvekande så valde jag att ta ut en ritt i ridhuset i förväg. Anläggningsavgiften kommer inte in förrens nästa vecka men vafan, dom kommer ju snart ;). Blev så lättad när jag såg att lilla ridhuset hade riktigt mjukt underlag så jag kunde trimma lite lätt. Julius tyckte att det var väldigt konstigt och att det blåste ute gjorde ju inte saken bättre. Men med tanke på att det var första gången för oss i ett ridhus och förmodligen första gången för honom på flera år så gick det bra. Emellanåt gick det superbra, fått en ny AHA-upplevelse ang min sits. Kände mig som ett riktigt proffs där jag satt helt still och kunde inverka nästan obemärkt i en fin samlad trav. Vi går frammåt och det går rätt fort.
 
Nu får väl Julius vila/skrittas/promeneras fram tills hovis kommer så det blir bukt på hovarna igen. Jag är desperat efter min hovslagare nu alltså! Jag våger inte heller ta av skon, men det känns obehagligt att den sitter kvar iom att den är av. 

Känner mig lite så här.
Hovis får snabba sig, för jag tänker inte låta någon annan hovslagare röra hans hovar igen! 
 

Se bra ut på dressyrtävlingen

VARFÖR ser många ekipage på banan ut som skit för?
Inte för att vara elak men jag tycker att även om man bara startar en LC/LB så kan man väl anstränga sig lite med hur man ser ut inne på banan. Dressyr handlar ju till största del om utseende. Man behöver inte lägga flera tusen på märkesgrejer, självklart inte! Det finns en uppsjö av snygga budgetkläder. Med lite fantasi kan man hitta saker som nästan inte kostar någonting men som är minst lika snyggt som den svindyra utrustningen.
 
DISSAR
 
  • För korta ridstövlar!
    Så fult! Långa stövlar med båge förlänger benet och ger en illusion av att benet är längre, och i dressyren ska man ha "långa" ben. Korta stövlar ger ett intryck av kortare ben och det ser bedrövligt ut när stöveln sitter 5cm nedanför knät. Stöveln ska sitta i kvävecket och gärna skava lite ;)

     


    Grand Prix Plus. ca 4-5000kr    

     

    Gammal modell från Hööks, köpte dem på rea för 700kr och fått massvis av kommentarer om att dom är så snygga och det är dom verkligen. Sitter snyggt, är bekväma och ger helt OK stöd.

  • För korta kavajer med dålig passform
    För korta både på längden och i ärmen. NEJ! Ibland behöver man föra fram handen och då åker ärmen upp, det är ren fakta - så skaffa kavaj med gärna lite för långa ärmar så dom inte åker upp så pass mycket på handleden. För korta på längden är inte heller snyggt och passar den inte din figur så ser det ännu mer fel ut. Det är inte svårt att hitta en kavaj som sitter snyggt och inte kostar en förmögenhet!

  • Fladdrande hästsvans
    Sätt upp håret!! Det ser inte bra ut när håret är utsläppt i en låg hästsvans. En dounut på H&M kostar typ 25kr och allt du behöver är 3 hårsnoddar! Att göra en dounut tar kanske någon minut längre än att sätta upp en hästsvans. Sen kan man ju pimpa den hur man vill efter behag eller på annat sätt fixa en håruppsättning med nät/rosett eller liknande. Men snälla snälla snälla.. Inte hästsvans!
HISSAR

  • Detaljer
    En liten grej kan göra stor skillnad! Snygga pannband, lite strass på passande ställen, utsmyckade håruppsättningar, fint smycke i kragen/plastrongen ect. Bara fantasin sätter gränsen men tänk på att less is more i vissa fall.

    Matchningar
    Matcha lite smått med diskreta färger. Om kantbandet på schabraket har en viss färg, matcha med något annat i samma färg någonstans. Man tror kanske inte att folk lägger märke till det men det gör man och det är så krieativt och snyggt!

    OK/Snygga knoppar!
    Snygga, jämna knoppar är fantastiskt fint! Hellre färre stora än många små. Jag imponeras verkligen av folk som kan göra riktigt fina knoppar som håller Hela tävlingsdagen. Sjuk eloge till er! Men hellre inga knoppar alls än fula knoppar. Knoppar är svårt men man blir bättre med träning, så träna hemma tills dom blir helt okej, för det är inte snyggt alls med osymetriska knoppar som lossnar och gumpar runt under programmet.
    Holländska knoppar är storfavorit hos mig. Flyingeknoppar är också snygga och sitter som berget men båda dessa är svåra att göra. Vikknoppar är lättast att börja med, men som sagt övning ger färdighet!

     
    Holländska knoppar.
     
 
 

Bläää

INGEN LUST! Klockan är halv 5 och jag hare inte begett mig till stallet än. Jag har ont överallt, trött och allmänt bara BLÄ. Julius får vila idag, för det behöver jag. Jag ska försöka pallra mig till stallet innan 6 och då bara fixa maten och mocka.Ibland suger det fan att ha häst alltså..
 

Schwung som en Kung

Julius hade fått havre häromdagen så idag var det sprutt i gubben kan jag lova! Red inte ett fressyrpass idag som det var planerat utan jag begav mig ut i skogen. Kände inte Alls för att traggla på banan efter gårdagens otaggade pass. Idag var han verkligen döpigg. Det blev lite kravlöst spring i skogen och det var verkligen jätteroligt att sitta på honom när han travade fram där i ljungen. Långa kraftiga steg med lek i blicken och spetade öron. Jag lät honom ta i och det var inga små steg han förde sig med, han riktigt skjöt på bakifrån av all kraft och flög. Hade varit riktigt häftigt att samla ihop honom där och få en riktigt fin ökad trav.. Meeeen, han är inte tillräkligt stark än så jag lät honom pinna på med fria tyglar. Han tyckte det var svinroligt och det är aldrig fel med en positiv häst!

Ska nog köpa mig en säck havre så jag kan ge honom havre på morgonen för ren energi och Groov 125 på kvällen för protein, vitaminer och mineraler för muskeluppbyggnad
 
För det är ju roligare att rida en häst som är lite pigg och inte drar benen efter sig



Fin hingst 2011 :)

Julius CRIB!

Här bor Julius mellan ca 20:00 & 06:00.
Öppen box med tillhörande hage. Så det var den här ligghallen som jag rensade ut igår tills händerna var fulla med blåsor. Nu är det rent och fräscht med ca 30-40cm spånbädd. Han verkade vara tacksam över min ansträngning för idag var det hela två bajshögar inne i ligghallen och svansen var full med spån så någon hade sovit gott. Med tanke på hur övertaggad han var idag så hade det nog blivit mycket vila inatt. 

Om jag inte får flytta in i en box så kommer kommer ligghallen att stängas igen med en extravägg och en halvdörr så han kan stängas in när vädret blir för taskigt. Han verkar vara nöjd med att gå ute dygnet runt. Han är mjuk och harmonsik, stelheten och stissigheten är som bortblåst och han är i allmänhet en gladare häst. Änsålänge känns det super att ha honom ute. Fast det hade varit trevligre att få in honom faktiskt.




Skitgöra

Fick ryck idag när jag skulle mocka uteboxen. Jag har funderat på att rensa ut det understa underlaget men inte tyckt att det var nödvändigt. Men det var det kan jag tala om!! "Permanentbädden" under det lösa spånet var ca 10-15 cm tjock och stenhård! Det tog 3 timmar att skrapa loss det översta lagret och på vissa ställen stank det verkligen apa! Jag högg, grävde, skottade och fräste på ordentligt där inne så allt äckel försvann. Spånet närmast marken var en blandning av jord, gammal avföring och fukt så jag skottade bort det mesta så jag kom ner till jorden.  Det blev säkert 7 kärror skit skulle jag tro, tungt som fan!


Sen fyllde jag på med 3 nya kärror spån så det blev mjukt och trevligt att ligga på. Inte alls lika hårt som förut :).
Ska försöka få till lite av en permanentbädd igen. Golvet på boxen är jord och där samlar sig kisset och bränner fast ordentligt , så det var skönt att få bort det gamla och börja om.
Pållen har det bra han.

DÖD

Fixade stallet på förmiddagen.
Fodrade och släppte ut dom vid sju. Fixade matpåsarna och sen in med Julius.
Det blev bara en snabb-borstning och så på med utrustningen. Longerade på banan i kanske 20-30 minuter. Julius Hatar longering och han vägrade att släppa till. Han stretade mot snodden och spände sig till max. Jag lät honom galoppera och trava ur sig bara och hoppade sedan upp. Inte positivt det heller! Han gick studvis avslappnat och trevligt men longeringen satt nog kvar i huvudet på honom så det blev inte mycket träning idag för hans del.

Stretchingen efteråt var iallafall uppskattad. Bakbenen sträkte han ut ordentligt och han bara njöt så jag får nog dra lite mer i honom imorgon. Masserade lite också innan han fick gå ut till kompisarna i hagen. Idag var nog inte hans dag riktigt ;)
 

Inspiration

Anky Van Grunsven


Isabell Werth


Edward Gal
Deras inverkan och sits är ju frälst av gudarna. 
Man lär sig ju om hållning genom att bara studera deras ritter och det gör jag mer än gärna.


KM

Idag satt man och frös på läktaren för att inspektera KM:et. Det blev att se Ridhästklasserna i LC, LB och MSV B. Kan ju inte påstå att det var något speciellt drag på tävlingen. Tråkigt att det är inte är fler dressyrryttare i klubben, dåligt med dressyrekipage på ön över huvudtaget tycker jag..

Ajja, idag fick julius sig en promenix/barbackaritt. Lisa gick med som sällskap. Det var en mycket seg herre som lunkade sig fram idag. I fredags fick han sitt första riktiga galoppjobb och det resulterade nog i en del ömma muskler. Imorgon blir det longering så jag får se lite på hans rörelsemönster och så jag kan stretcha honom lite efteråt. Han ska få massage och en riktig mysdag så vi kan ta nya tag.
 
 

söetnoesen

Om det går att vara lite kär i sin häst så är jag nog det.




Sagohästen!

Det finns en otroligt vacker Andalusier i stallet vid namn Esteban. Så jäkla läcker verkligen! Fick några bilder på honom i morgonsolen när jag fyllde på vatten till hästarna.





Det skulle inte sitta fel att ha en sån, eller hur!

Åh vilken fin dag!

Fodringen gick ganska bra. Alla hästar fick mat och kom ut i sina hagar iallafall så dom verkade riktigt nöjda. Helt okej nöjd av min insats haha. Glömde nästan Gårman och Maxi men dom gjorde sig själva påminnda.
 
Mockade ur uteboxen och fixade till matpåsarna innan jag tog in julius för en frisering innan ridturen som idag fick vara på banan. Bra val! Han blev riktigt trevlig mot slutet och lossnade fint i båda sidorna. Julius gillade dock Inte att jag hade ett vanligt rakt bett med rörliga ringar, han fattade ju ingenting och undrade vart hans stång var. Men till slut förr poletten på plats och han gick ursnyggt. Mycket att jobba på än såklart men för att vara där vi är idag så gjorde han ett superbra jobb. Lite svårt i högervarvet som vanligt men det gick över förväntan!



Glad och nöjd efter ridpasset

Julius och Herr Gårman har blivit riktigt bra kompisar nu efter 4 dagar ihop.
 

Lyxig stallkamera

Jag har bestämt mig för att faktiskt ha med mig kameran till stallet oftare och har nu vigt min gamla D80 till detta ändamål. Så från och med nu så kommer kameran åka med till stallet i tid och otid, och kanske får den bo där emellanåt också? På kameran sitter mitt 50mm 1.8 och det funkar ju till allt, men jag kommer att sakna det lite på D700an, så kameran får inte bo i stallet på heltid. D700an får däremot åka med på speciellare tillfällen :)
 
 
NEJ NU, måste jag iväg och morgonfodra!


 
 

Nu, skiter jag i koderna

Jag får fixa på det senare.
Jag börjar rakt av.
Idag ska jag och Lisa förbi granngården och Dahrve för att plocka upp lite småfix. Jag ska köpa kraftfoder, saltsten och en foderhink, sen åker det väl med lite annat också om jag känner mig själv. 
Cyklar till stallet senare ikväll och då ska han få massage och sen ska vi bara sktitta ut. 
Imorgon har jag morgonfodring, smått opepp. Men då får jag tid att frisera Pålle på förmiddagen och rida ut på eftermiddagen så något possitivt kom det ju ur det också. Det ser ut som att en blind har fixat hans man, det blev så eftersom jag aldrig fullföljde senaste frisseringen och tyckte att det inte gjorde så mycket eftersom det typ bara var jag som såg honom, men nu ser det förjävligt ut! Folk i stallet ska inte behöva lida av den synen hehehehhe. 

Nänu säger jag hejsålänge - för Lisa kommer om 10minuter och jag är inte ens halvklar!
 

RSS 2.0