Se bra ut på dressyrtävlingen

VARFÖR ser många ekipage på banan ut som skit för?
Inte för att vara elak men jag tycker att även om man bara startar en LC/LB så kan man väl anstränga sig lite med hur man ser ut inne på banan. Dressyr handlar ju till största del om utseende. Man behöver inte lägga flera tusen på märkesgrejer, självklart inte! Det finns en uppsjö av snygga budgetkläder. Med lite fantasi kan man hitta saker som nästan inte kostar någonting men som är minst lika snyggt som den svindyra utrustningen.
 
DISSAR
 
  • För korta ridstövlar!
    Så fult! Långa stövlar med båge förlänger benet och ger en illusion av att benet är längre, och i dressyren ska man ha "långa" ben. Korta stövlar ger ett intryck av kortare ben och det ser bedrövligt ut när stöveln sitter 5cm nedanför knät. Stöveln ska sitta i kvävecket och gärna skava lite ;)

     


    Grand Prix Plus. ca 4-5000kr    

     

    Gammal modell från Hööks, köpte dem på rea för 700kr och fått massvis av kommentarer om att dom är så snygga och det är dom verkligen. Sitter snyggt, är bekväma och ger helt OK stöd.

  • För korta kavajer med dålig passform
    För korta både på längden och i ärmen. NEJ! Ibland behöver man föra fram handen och då åker ärmen upp, det är ren fakta - så skaffa kavaj med gärna lite för långa ärmar så dom inte åker upp så pass mycket på handleden. För korta på längden är inte heller snyggt och passar den inte din figur så ser det ännu mer fel ut. Det är inte svårt att hitta en kavaj som sitter snyggt och inte kostar en förmögenhet!

  • Fladdrande hästsvans
    Sätt upp håret!! Det ser inte bra ut när håret är utsläppt i en låg hästsvans. En dounut på H&M kostar typ 25kr och allt du behöver är 3 hårsnoddar! Att göra en dounut tar kanske någon minut längre än att sätta upp en hästsvans. Sen kan man ju pimpa den hur man vill efter behag eller på annat sätt fixa en håruppsättning med nät/rosett eller liknande. Men snälla snälla snälla.. Inte hästsvans!
HISSAR

  • Detaljer
    En liten grej kan göra stor skillnad! Snygga pannband, lite strass på passande ställen, utsmyckade håruppsättningar, fint smycke i kragen/plastrongen ect. Bara fantasin sätter gränsen men tänk på att less is more i vissa fall.

    Matchningar
    Matcha lite smått med diskreta färger. Om kantbandet på schabraket har en viss färg, matcha med något annat i samma färg någonstans. Man tror kanske inte att folk lägger märke till det men det gör man och det är så krieativt och snyggt!

    OK/Snygga knoppar!
    Snygga, jämna knoppar är fantastiskt fint! Hellre färre stora än många små. Jag imponeras verkligen av folk som kan göra riktigt fina knoppar som håller Hela tävlingsdagen. Sjuk eloge till er! Men hellre inga knoppar alls än fula knoppar. Knoppar är svårt men man blir bättre med träning, så träna hemma tills dom blir helt okej, för det är inte snyggt alls med osymetriska knoppar som lossnar och gumpar runt under programmet.
    Holländska knoppar är storfavorit hos mig. Flyingeknoppar är också snygga och sitter som berget men båda dessa är svåra att göra. Vikknoppar är lättast att börja med, men som sagt övning ger färdighet!

     
    Holländska knoppar.
     
 
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Jag älskar också holländska knoppar!

2012-11-11 @ 01:25:02
URL: http://ohjuliet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0